A Skylight Cheers Up an Attic Bath

Posted on Dec 22 by Christina Glennon

Abstract

Of all the rooms in the house, this attic bath used to have the worst layout.

Dark and cramped, it measured less than 5 ft. wide and 11 ft. long, and had a bathtub squeezed between floor-to-ceiling sidewalls. In order to improve circulation and bring in some natural light, writer and architect Scott Donahue decided to recess the bathtub into the adjacent attic. Gone are the confining sidewalls. In their place is a pretty tub/shower combo capped with a large operable skylight. Other improvements include a bench of cedar 2x4s on edge and a wedge-shaped vanity that contributes to the room's open feeling.

Tags: , ,
Register for a free account and join the conversation


Get a free account and join the conversation!
Become a GBA PRO!